Nová Honda XL750 TRANSALP – modelový rok 2023

 

Přijďte si jej prohlédnout na naši prodejnu.

 

Objednávky na tel.: 222 197 126, e-mail eshop.moto@klokocka.cz. 

 

 

Po městě nebo kolem světa?

 

Zcela nová Honda XL750 Transalp navazuje na dobrodružnou povahu svého ikonického originálu a přichází připravena na novou generaci jezdců, kteří se chtějí vydat kamkoliv, kam vede cesta.

Původní Transalp s vidlicovým dvouválcovým motorem o objemu 583 cm3, který byl představen v roce 1986, se stal legendou. Nejlepším důkazem jeho špičkové kvality a nadčasového designu je skutečnost, že řadu z těchto strojů lze na evropských silnicích dodnes potkat.XL750 Transalp čerpá inspiraci ze svého předchůdce a je dokonalým společníkem nejen pro delší výlety, ale i pro pohyb po městě – a cokoliv mezi tím. Je jako doma při průjezdech alpskými průsmyky, ale stejně dobře dokáže zvedat prach na nezpevněných cestách. Za své schopnosti vděčí výkonnému motoru, zcela novému designu a špičkové výbavě, kterou moderní jezdci požadují.

 

        

 

Osmiventilový řadový dvouválcový motor disponuje výkonem 67,5 kW a točivým momentem 75 Nm; elektronicky řízená škrticí klapka (TBW) nabízí 4 přednastavené jízdní režimy plus volitelný režim User, systém nastavitelné kontroly trakce (HSTC) nastavitelný v 5 úrovních s integrovaným systémem pro zamezení zvedání předního kola (Wheelie Control) a se 3 úrovněmi nastavení brzdění motorem a přenosu výkonu. Ocelový rám je vybaven kompletním odpružením Showa: 43mm inverzní vidlicí SFF-CATM a zadním tlumičem s přepákováním Pro-Link. Dva dvoupístové brzdové třmeny se silně zakusují do předních brzdových kotoučů, stroj je opatřen koly o rozměrech 21/18 palců obutými do dušových pneumatik. Prémiová výbava zahrnuje 5palcový barevný TFT přístrojový panel s hlasovým ovládáním telefonu Honda Smartphone Voice Control, kompletní LED osvětlení, automatické vypínání ukazatelů směru či výstražná světla pro nouzové brzdění (ESS). K dispozici bude také verze pro držitele řidičského oprávnění kategorie A2.

 

        

 

Pan Masatoshi Sato, vedoucí projektu Transalp v Honda R&D, Japonsko:

 

„Při přípravě nového modelu Transalp jsme detailně zkoumali důvody, proč byl jeho předchůdce tak úspěšný. Zároveň jsme chtěli nastavit správnou rovnováhu mezi agilitou v městském provozu, komfortem na dlouhých cestách po silnicích a schopnostmi pro jízdu v terénu. Na cestě k výslednému stroji jsme se snažili tyto aspekty zohlednit ze všech úhlů pohledu a výsledkem je motocykl, který jezdcům všech úrovní nabízí atraktivní novou volbu v modelové řadě Honda. Vzhled evokuje klasické rysy Transalp v moderním podání, nový motor je mimořádně silný a variabilní a stroj samotný se vyznačuje atraktivně dlouhým a bohatým seznamem výbavy. Ať se vydáte do města, či do světa – náš Transalp je připraven!“


Zdroj: Honda CZ

Zpět do obchodu